onsdag 17 februari 2010

My radio sure sounds good to me

I en omorganisation för tiotalet år sedan beslöt Sveriges Radio i sin oändliga vishet att kanalerna skulle ha en tydligare åldersprofil. P3 skulle till exempel målgruppsanpassas för dem under 37,5 år. Jag vet inte varför exakt den åldern ansågs vara en lämplig gräns, men jag gjorde som det bestämts och tröttnade på trean ganska precis på mitt trettioåttonde. Så nu låter jag mig bildas och roas av P1, glad att jag ännu inte nått den ålder när jag tvingas över ättestupan till P4.

Men det var inte det jag skulle skriva om. Det händer fakiskt att jag lämnar ettan, antingen för att folk ringer in och pratar strunt, vilket inte intresserar mig, eller för att jag försöker jobba, vilket intresserar mig. Då lyssnar jag ofta på P2 via webbradion – lite livejazz, kanske något klassiskt. Men framförallt har jag fastnat för Kalejdoskop, ett märkligt program med mer eller mindre genomtänkta teman men alltid med snille och smak. Nästan varje gång har jag överraskats av något jag inte tidigare visste att jag gillade. Det är bra radio!