tisdag 8 september 2009

Hur svårt kan det vara?

Det är 2009.
Ingen vettig människa börjar skriva en blogg hösten 2009.
I september 2009 är man sent ute om man börjar twittra. Myspace och Facebook har för länge sedan passerat bäst-före-datum. Och blogga är ju bara förra årtusendet.
Men jag har aldrig testat. Sitter man vid datorn hela dagarna, är det inte särskilt frestande att logga in och sväva ut när man kommer hem - i synnerhet när man inte har något intressant att säga. Å andra sidan har jag förstått att innehåll inte är ett absolut krav i bloggosfären (det händer, någon enstaka gång, att man hittar inlägg som man lika gärna hade kunnat klara sig utan). Och ibland, när C++-kodandet, de tyska mejlen och den pseudo-engelska dokumentationen hemsöker mig på nätterna, undrar jag om jag fortfarande minns hur man skriver en vanlig text. På ärans och hjältarnas språk. 
Så när tjänsteresan till Wien ersattes av en lättare förkylning (vem vågar sätta sig på ett flygplan med feberblanka ögon i dessa svininfluensa-tider?) hamnade jag här.